Nieuws

Gratis los te schroeven en mee te nemen: stoeltjes van deel Noordtribune Euroborg

Supporters morgen vandaag, dinsdag 14 mei, gratis maximaal drie stoeltjes van de onderste ring van de Noordtribune van de Euroborg mee naar huis nemen. Voorwaarde is wel dat de supporters de stoelen zélf losschroeven, zo meldt de FC.


Leestijd: 1 minuut

De stoeltjes zijn los te schroeven en mee te nemen tussen 14 en 20 uur. En handig: FC Groningen laat alvast weten welke steeksleutel je nodig hebt: 17 mm. Per persoon mogen er max drie stoeltjes mee.

Staanplaatsen

De Noordtribune wordt komende tijd aangepast: de gehele onderste ring van de Noordtribune gaat bestaan uit geplaceerde staanplaatsen, zogenaamde safe standing.

Op dit moment neemt een (groot) deel van de supporters met een seizoenkaart op de bovenste ring van de Noordtribune plaats op de onderste ring. Hierdoor staan er bij wedstrijden te veel mensen op de onderste ring, wat veiligheidsrisico’s met zich kan meebrengen, aldus de club.

Na de sectorscheiding hebben supporters óf een (seizoen)kaart op de onderste ring óf op de bovenste ring van de Noordtribune, waarbij het dan voor supporters op de Noordtribune niet meer mogelijk is om van beneden naar boven te gaan, of andersom.

De bovenste ring blijft zoals die nu is met stoeltjes. Een groot verschil met de huidige situatie is evenwel dat er met de realisering van de sectorscheiding ook horeca- en toiletvoorzieningen komen op de bovenste ring van de Noordtribune.