Nieuws

Groen licht: 4 Mijl van Groningen gaat door

De organisatie van de 4 Mijl heeft groen licht gekregen van de gemeente: de komende editie, op zondag 10 oktober, gaat door. De organisatie is geen extra beperking opgelegd, zo werd vrijdag bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Groen licht: 4 Mijl van Groningen gaat door
Groen licht: 4 Mijl van Groningen gaat door

Het kabinetsbesluit om de anderhalve meter-regel per 25 september af te schaffen maakte de weg vrij voor het organiseren van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Vorig jaar moest het evenement vanwege de coronapandemie worden afgelast.

,,Dit is fantastisch nieuws voor de duizenden enthousiaste lopers die zich al hadden aangemeld én voor degenen die zich nog zullen inschrijven voor het prachtige evenement,’’ zegt Mario Kadiks, CEO van organisator Golazo. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de landelijke richtlijnen volgt. De Menzis 4 Mijl van Groningen kan op traditionele, sfeervolle én veilige manier plaatsvinden.’’

De populaire Menzis 4 Mijl van Groningen bestaat sinds 1987 en telt inmiddels jaarlijks ruim 20.000 deelnemers. Het parcours voert de deelnemers van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen. De Keniaanse olympisch kampioen Eliud Kipchoge, ’s werelds snelste marathonloper, won het ook internationaal hoog aangeslagen evenement vijf keer.

Ook de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra, het enige programma-onderdeel op zaterdag, kent geen belemmeringen. Onder het motto ‘Doe de 4 Mijl anders!’ kunnen deelnemers het parcours van 6.437 meter afleggen op alternatieve wijze: wandelend, op skates, als Nordic walker, met de kinderwagen of anders.