Nieuws

Groningen: 20.000 mensen kijken mee voor politie via Burgernet


Leestijd: 1 minuut

Om Burgernet effectief in te kunnen zetten is het belangrijk dat minimaal 5% van het inwoneraantal zich aanmeldt. Het deelnemerpercentage regiobreed in onze provincie is op dit moment bijna 8%. Landelijk ligt het gemiddelde op 6% deelname.

Burgernet in 10 gemeenten
In april 2010 nam de gemeente Veendam het voortouw om Burgernet in te voeren. Na Veendam volgden de gemeenten Bedum, Eemsmond, Groningen, Haren, Menterwolde, Oldambt, Slochteren, Ten Boer en Winsum.

Succesvolle Burgernetacties
De afgelopen weken werd Burgernet diverse keren ingezet naar aanleiding van vermissingen in de gemeente Groningen en Veendam. Sinds de invoering van Burgernet vorig jaar zijn er vier Burgernetacties succesvol opgelost door de oplettendheid van de Burgernetdeelnemers.

Burgernetacties per sms
De ontwikkelingen van Burgernet binnen de regio staan niet stil. Zo is het voornemen van de gemeenten om nog voor de zomer te starten met het versturen van Burgernetacties in een sms. Op dit moment worden de Burgernetacties alleen via spraakberichten bij de deelnemers uitgezet. Onder de deelnemers bestaat echter een grote behoefte om deze berichten via sms te ontvangen.