Nieuws

Groningen Bereikbaar: afname verkeer verwacht, wel meer werkzaamheden

Vrijdag is de zomervakantie begonnen in Groningen. De verwachting is dat de hoeveelheid verkeer op de weg tijdens de vakantieweken zal afnamen. Daar staat, volgens Groningen Bereikbaar, wel tegenover dat er op meer plaatsen aan de weg wordt gewerkt.


Leestijd: 1 minuut

Afbeelding | Groningen Bereikbaar
Afbeelding | Groningen Bereikbaar

Operatie Ring Zuid bevindt zich op dit moment in fase 4, die nog duurt tot en met vrijdag 30 augustus. Tijdens deze fase is Ring Zuid dicht tussen het Julianaplein en de Europaweg.

Het verkeer tussen Drachten en Assen kan gebruikmaken van de nieuwe wegen op
Ring Zuid en het Julianaplein. Er wordt nu aan de oostkant van het Julianaplein gewerkt.

Andere afsluitingen

In de zomer zijn er verder nog wat afsluitingen om rekening mee te houden volgens Groningen Bereikbaar.

Zo starten op 28 juli werkzaamheden bij de rotondes van Laan Corpus den Hoorn. Vanaf de westelijke ringweg blijven de Laan Corpus den Hoorn en de A7 richting Drachten bereikbaar. Maar vanuit Laan Corpus kun je niet meer naar Ring West, Ring Zuid, de A7 richting Drachten of naar het Stadspark. Vanaf de A7 vanuit de richting Drachten kun je wel weer Laan Corpus den Hoorn bereiken. Van 23 tot 30 augustus zijn de rotondes volledig afgesloten.

De werkzaamheden aan de Vondellaan worden ook weer opgepakt. Vanwege het slechte weer afgelopen najaar, moet hier nog wat gedaan worden aan de herinrichting van de straat. Van 28 juli tot 2 augustus is de hele weg en de rotonde met de Van Iddekingeweg dicht. Van 2 tot 30 augustus is het deel tussen de Van Iddekingeweg en de Van Ketwich Verschuurlaan afgesloten. De rotonde is dan weer open. De toerit bij de Vondellaan naar de zuidelijke ringweg is deze hele periode afgesloten.