Nieuws

Groningen Bereikbaar: hinder neemt toe

De hinder als gevolg van de grootschalige werkzaamheden van Operatie Ring Zuid neemt toe. Dat constateert Groningen Bereikbaar. Ondanks de toegenomen drukte op de weg blijven de vertragingen nog binnen de perken, zegt Anita de Jager van Groningen Bereikbaar. De gemiddelde extra reistijd varieert volgens haar tussen de 5 en 15 minuten.


Leestijd: 1 minuut

De grootste knelpunten zijn nog altijd Laan Corpus den Hoorn en de Stationsweg, zegt De Jager. Volgens Groningen Bereikbaar gaat het op de Laan Corpus den Hoorn grotendeels om verkeer uit de richting Hoogezand en Assen in de richting van Drachten. De Jager: “We doen aan die weggebruikers echt een dringende oproep de aangegeven omleidingsroutes te volgen.” Voor automobilisten uit de richting Hoogezand betekent dit dat ze om moeten rijden via de Ring Oost, Noord en West. “Daar stroomt het verkeer een stuk beter door en vaak scheelt het maar enkele minuten.”

Volgens Groningen Bereikbaar heeft het weer invloed op de drukte op de weg. De Jager: “Zowel woensdag als donderdag regende het. We zien op die dagen een toename van het autoverkeer.”

Een gridlock, een enorm verkeersinfarct, heeft zich nog niet voorgedaan, zegt De Jager. Er waren weliswaar opstoppingen, files en vertragingen maar grote incidenten bleven uit. Ook de hulpdiensten hebben nog geen ernstige hinder ondervonden.

Fase 2 duurt tot zaterdag 27 april. Deze periode is Ring Zuid dicht tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein.