Nieuws

Groningen Bereikbaar: laat de auto staan of volg de routes

Groningen Bereikbaar doet aan automobilisten opnieuw de oproep de auto te laten staan of anders de omleidingsroutes te volgen. Afgelopen week was het opnieuw druk, met op sommige plekken vertragingen, meldt Groningen Bereikbaar. De vertraging liep echter nergens op tot meer dan 15 minuten. 


Leestijd: 1 minuut

Het is met name in de middagspits druk op de ‘bekende locaties’, zegt Groningen Bereikbaar: de Stationsweg en omgeving, de N860, de N355 en Ring West.

Uit het overzicht van afgelopen week blijkt dat het verkeersbeeld op vrijdag over het algemeen normaal tot rustig was. “Van een ochtendspits was eigenlijk nauwelijks sprake en verliep zonder veel vertraging.” Tijdens de middagspits op een aantal trajecten wel vertraging, op sommige trajecten oplopend tot ongeveer 10 minuten.

Er was afgelopen maandag sprake van een relatief normaal verkeersbeeld. Op sommige locaties was het rustiger dan normaal, zoals op de N355 Zuidhorn – Groningen tijdens de ochtendspits. Verder was het de gehele middag opvallend druk op de N370 (Ring West) in noordelijke richting. Het verkeersbeeld op dinsdag 28 mei was druk. Door incidenten tijdens zowel de ochtend- als middagspits ontstonden er op verschillende trajecten langere vertragingen dan normaal.

Volg de omleiding via de ringwegen

Groningen Bereikbaar blijft dus oproepen: als je echt de auto moet, volg dan de aangegeven omleidingsroute via de overige ringwegen. “Dit zijn vaak meer kilometers, maar op de ringweg rijdt het vlotter door en is de reistijd vaak korter.”