Nieuws

Groningen Bereikbaar wint Publieksstem bij Spitsbrekers

Groningen Bereikbaar heeft donderdagavond de publieksstem gewonnen in de verkiezing van BNR Nieuwsradio voor Spitsbreker van het jaar 2020. De Groningse samenwerkingsorganisatie kreeg van het publiek de meeste stemmen. “En daar zijn we erg trots op”, zo valt te lezen op de website van Groningen Bereikbaar. Arcadis werd door de jury uitgeroepen tot Spitsbreker van het jaar.


Leestijd: 1 minuut

Groningen Bereikbaar wint Publieksstem bij Spitsbrekers
Groningen Bereikbaar wint Publieksstem bij Spitsbrekers

Wethouder Philip Broeksma, voorzitter van de Stuurgroep Groningen Bereikbaar, is blij met de erkenning: “Ik ben enorm trots. Onze aanpak is een unieke samenwerking tussen bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. Fantastisch dat dit wordt gewaardeerd met de meeste publieksstemmen.”

Ook gedeputeerde Fleur Gräper en wethouder Paul de Rook reageerden verheugd op de uitverkiezing.

https://twitter.com/Fleurgraeper/status/1311721286784212992
https://twitter.com/PauldeRook/status/1311731387750404097

Spitsbrekers
De Spitsbrekers-competitie is een initiatief van BNR Nieuwsradio. Afgelopen jaar ging het radiostation op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven die de files (blijvend) verminderen. Na de selectie bleven uiteindelijk acht finalisten over: ABN Amro, Arcadis, Duurzaam Bereikbaar Heijendaal, Feenstra, Flexxit, Havenbedrijf Rotterdam, Tauw en Groningen Bereikbaar.

Arcadis
Arcadis heeft de finale van Spitsbrekers gewonnen. Na een competitie van een jaar beoordeelde de jury het mobiliteitsbeleid van het bedrijf als meest effectief in de strijd tegen de files. De jury is onder de indruk van de vele maatregelen die getroffen zijn, zoals het verplaatsen van kantoren naar intercitystations, het belonen van goed gedrag, het stimuleren van reizen met het openbaar vervoer en een verhuispremie.