Nieuws

Groningen heeft één van de meest romantische kastelen van Nederland: Menkemaborg

Wie ervan droomt om in een van de meest romantische kastelen van Nederland te trouwen, te dineren of op bezoek te gaan in prachtige tuinen, hoeft niet ver te reizen. De Menkemaborg in Uithuizen is namelijk verkozen tot een van de meest romantische kastelen van Nederland.


Leestijd: 1 minuut

De uitslag van de wedstrijd werd gisteren bekend gemaakt tijdens de Dag van het Kasteel. De wedstrijd was georganiseerd door de Vriendenloterij, die een publiekswedstrijd had uitgeschreven.

De Menkemaborg in Uithuizen eindigde op de derde plek. Winnaar werd Landgoed Mariënwaerdt, dat volgens het publiek dus het meest romantische kasteel van Nederland heeft. Nummer 2 werd Markiezenhof.

De Menkemaborg is onderdeel van het Groninger Museum maar heeft een eigen museumbeleid. Er is veel te zien over de geschiedenis van de borg, en over de regio. Ook is er een restaurant, het Schathoes, en een prachtige rozentuin. Al deze voorzieningen bij elkaar opgeteld maken de Menkemaborg tot een gewild, en dus ook zeer gewaardeerd uitstapje, zeker ook vanuit Groningen.

(Bron en meer informatie: Dag van het Kasteel)

Foto: Menkemborg.nl