Nieuws

Groningen in oog van storm Corrie

Storm Corrie raast maandagochtend over Nederland. Voor de regio’s Noord-Holland, het Waddengebied, Friesland en het IJsselmeer geldt code oranje. In Groningen geldt code geel.


Leestijd: 1 minuut

Oog van de storm

Volgens Harma Boer, weervrouw van RTV Noord, zit de provincie ‘precies in het oog van de storm’ wat betekent dat het hier minder hard waait dan op plekken waar de storm vrij spel heeft. Ze voorspelt dat de windkracht blijft hangen op 7, misschien 8. Eigenlijk niet eens een storm in Groningen, want dat is pas vanaf windkracht 9. 

Windstoten

Wel kunnen Groningers windstoten verwachten en buien. In de loop van de middag neemt de windkracht weer af. 

Verkeer

De ANWB adviseert weggebruikers om als het kan op dezelfde plek te blijven. Vooral lege bestelbussen, auto’s met aanhangers, vrachtwagen zonder vracht, motorrijders en fietsers zijn kwetsbaarder voor harde wind. 

Genoemd naar Corrie van Dijk

Hoewel studenten corona weleens gekscherend ‘corrie’ noemen, staat de naam los van de coronapandemie. De naam komt van Corrie van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI. 

Afgelopen weekend

Afgelopen weekend had de provincie ook al last van een harde wind. Tijdens die storm werden vijf panelen van het Gasuniegebouw gepakt door de wind.