Nieuws

Groningen krijgt ‘Drive-through milieustraat’ aan het Damsterdiep

Groningen krijgt aan het Damsterdiep een ‘Drive-through milieustraat’. Inwoners, met name uit de noord-oostelijke stadswijken, kunnen er op een gemakkelijke spullen kwijt die ze niet meer nodig hebben. Deze zullen dan zoveel mogelijk opnieuw worden gebruikt voor andere doelen.


Leestijd: 1 minuut

Groningen krijgt ‘Drive-through milieustraat’ aan het Damsterdiep
Groningen krijgt ‘Drive-through milieustraat’ aan het Damsterdiep

Bij kringloopbedrijf GoudGoed aan het Damsterdiep 269, komt in 2021 volgens het plan zes keer per jaar een drive-through milieustraat. Hierdoor kunnen inwoners van met name het noordoosten van de stad dichterbij huis hun spullen kwijt.

De directie Stadsbeheer van de gemeente Groningen ontvangt een financiële impuls van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor een plan dat ervoor moet zorgen dat we minder waardevolle grondstoffen en materialen weggooien, en deze juist gaan hergebruiken.

Het plan heeft de titel ‘Wat geef jij door?’ en is opgesteld in samenwerking met WerkPro/Goudgoed, Kringloop Plus en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers – Noord (BNO). De uitvoering van het plan zorgt voor winst op het gebied van duurzaamheid, want er hoeft minder afval te worden verwerkt. Daarnaast moet het nieuwe participatiekansen opleveren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ambachtscentrum

Het uitgangspunt van het plan is het realiseren van een ‘circulair ambachtscentrum’. Dat is een plek waarin de kringloopwinkel, reparatiewerkplaats, milieustraat en onderwijsinstelling samenkomen. Het geld gaat gebruikt worden om vanaf 2021 drie pilots te draaien. Deze pilots moeten nieuwe inzichten opleveren over samenwerking in de afvalketen.

Lees meer op deze website van de gemeente Groningen.