Nieuws

Groningen massaal op de been voor behoud ijsbaan Kardinge

Op de Grote Markt is woensdag massaal actie gevoerd voor het behoud van de ijsbaan bij Kardinge. Er waren honderden schaatsers op de been. Wereldkampioen Joy Beune overhandigde een petitie aan de gemeenteraad. Die petitie voor het behoud van de ijsbaan was ruim 15.000 keer ondertekend.


Leestijd: 1 minuut

Een deel van de actievoerders kwam op skeelers naar de Grote Markt om hier een trainingsdemonstratie te geven. Er waren enkele honderden mensen aanwezig, waarbij het voor een groot deel om leden van Groningse ijs- en schaatsverenigingen ging.

Als onderdeel van de actie kreeg de gemeenteraad een petitie voor het behoud van de ijsbaan overhandigd door Joy Beune. De schaatsliefhebbers hopen hiermee de raad te overtuigen van het belang van een ijsbaan voor de stad. De toekomst van de ijsbaan is onzeker: de hal heeft zijn beste tijd gehad en nieuwbouw kost 100 miljoen euro. Het gemeentebestuur probeert nu andere gemeenten en provincies zo ver te krijgen ook bij te dragen in de kosten, maar die lijken vooralsnog niet erg happig.

De gemeente heeft ondertussen onderzoek laten doen, waarbij ook gekeken is naar de mogelijkheden van een nieuwe ijsbaan in Ter Borch, maar dat is net buiten de gemeente-en provinciegrens, in Tynaarlo.