Nieuws

Groningen treft maatregelen tegen filmen sekswerkers in Nieuwstad

De gemeente Groningen komt met maatregelen tegen het filmen van sekswerkers in de Nieuwstad vanuit auto’s. Tegelijkertijd wil de gemeente er de drugshandel vanuit auto’s tegen gaan. Dat gaat de gemeente doen door een deel van de straat autovrij te maken.


Leestijd: 1 minuut

Vanaf maandag 25 september is een deel van de Nieuwstad voetgangersgebied, zo meldt de gemeente in haar nieuwsbrief. Het gaat om het stuk tussen de Schoolholm en de Haddingestraat / Kleine Haddingestraat. Op de hoeken Nieuwstad / Schoolholm en Nieuwstad / Haddingestraat komen verkeersborden en bloembakken. Er mogen dan geen auto’s, motoren en (brom)fietsen meer rijden.

In en rondom de Nieuwstad is nu veel (drugs)overlast, met name vanuit auto’s. Daarnaast worden de sekswerkers in de Nieuwstad ongewenst gefilmd vanuit auto’s. De gemeente wil de overlast en het filmen tegengaan. Daarom wordt een deel van de Nieuwstad voetgangerszone.

De voetgangerszone is één van de maatregelen om de overlast aan te pakken. Zo wordt er al langer meer toezicht gehouden door politie en BOA’s, onder ander via camera’s.

De gemeente werkt aan meer plannen voor het gebied rondom de Nieuwstad. Zie voor meer informatie de meest recente besluiten op haar website.