Nieuws

Groningen van tweede naar derde risiconiveau ‘Ernstig’

De Veiligheidsregio Groningen zit vanaf nu niet meer in het tweede, maar in het derde risiconiveau ‘Ernstig’. Dat valt op te maken uit het Coronadashboard van de Rijksoverheid. Het verhoogde risiconiveau heeft geen extra gevolgen voor de coronamaatregelen. In de provincie Groningen gelden de landelijke strengere maatregelen die dinsdagavond door het kabinet zijn afgekondigd.


Leestijd: 1 minuut

Groningen van tweede naar derde risiconiveau ‘Ernstig’
Groningen van tweede naar derde risiconiveau ‘Ernstig’

In het hele land zijn nog maar vier regio’s die in het tweede risiconiveau zitten: Noord-Holland Noord, Zeeland, Limburg-Zuid en IJsselland. Onder andere de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zitten in het vierde risiconiveau: Zeer Ernstig. 

Voor alle regio’s gelden echter de komende vier weken de landelijke maatregelen die dinsdag zijn afgekondigd. Na die periode wordt gekeken of de gepubliceerde Routekaart kan helpen bij een regionale aanpak. De coronamaatregelen worden dan afgestemd op het risiconiveau in een betreffende regio. 

De huidige landelijke maatregelen passen bij het vierde risiconiveau Zeer Ernstig. Mocht de routekaart over vier weken gaan gelden en Groningen zit nog steeds in niveau 3, dan zou het betekenen dat de horeca weer open mag tot 22.00 uur ’s avonds en dat er weer sportwedstrijden kunnen plaatsvinden. 

De routekaart kun je hier downloaden.