Nieuws

GRONINGENS NIEUWSTE HAVEN


Leestijd: 1 minuut

Inmiddels is het hoogste punt van Maritiem Centrum Groningen bereikt. Om het behalen van die mijlpaal luister bij te zetten verricht wethouder Ton Schroor op vrijdag 11 juni om 16.15 uur de officiële presentatiehandeling. De handeling wordt omlijst door een indrukwekkend schouwspel in maritieme stijl.

Maritieme elementen

Architectonisch heeft Maritiem Centrum Groningen eigenlijk twee voorgevels. Aan de dynamische Friesestraatweg toont het gebouw zijn commerciële gezicht. Aan de havenzijde staat het ontwerp van Beltman architecten in het teken van sfeer en beleving. In het oog springen maritieme elementen als meerpalen, golvende daken en een torentje dat op een vuurtoren lijkt. Bijzonder is dat aannemer Oude Lenferink Bouw het bouwwerk in recordtempo laat verrijzen.

Maritiem Centrum Groningen in Reitdiephaven omvat ongeveer 6.000 vierkante meter winkel-, horeca- en bedrijfsruimte. Ook het nieuwe havenkantoor neemt er zijn intrek. Nog beschikbaar zijn bedrijfsruimtes voor functies als grand-café/brasserie, sport/fitness, kinderopvang en (para)medische dienstverlening. Reitdiephaven ligt voor duizenden forenzen elke dag letterlijk op de route, vlakbij de woonwijken Heemwerd-Reitdiep en De Held. Bovendien zijn er uitvalswegen in alle richtingen.
Nieuw werkterrein
Maritiem Centrum Groningen is een project van Ter Steege Vastgoed uit Hardenberg. Deze middelgrote projectontwikkelaar was tot nu toe vooral actief in Overijssel en Drenthe. Sinds enige tijd is het werkterrein uitgebreid met de stad Groningen. Ter Steege Vastgoed realiseert behalve bedrijvencomplex Maritiem Centrum Groningen ook de klein opgezette nieuwe woonwijk Korrezoom in de Professorenbuurt. In Korrezoom ontwikkelt Ter Steege samen met woningcorporatie Lefier de komende jaren bijna 400 woningen.