Nieuws

Groninger aangehouden na vondst drugs en 10.000 euro

De douane heeft begin november samen met de politie op een industrieterrein in Groningen een 24-jarige man aangehouden op verdenking van witwassen en handel in verdovende middelen. Dat heeft de politie vandaag, donderdag, bekendgemaakt. Ook is er bijna 10.000 euro in beslag genomen, samen met softdrugs en goederen die kunnen worden gebruikt bij drugshandel in beslag genomen.


Leestijd: 1 minuut

Het gaat om een inwoner van Groningen. De politie en de douane kwamen hem op het spoor bij een controle van een loods op het industrieterrein. De controle werd uitgevoerd op basis van de accijnswetgeving. De douaniers roken een henneplucht toen de man in zijn auto wilde stappen. Agenten hebben de man verderop staande gehouden vanwege rijden onder invloed. In de auto vonden ze een fors geldbedrag en drugs. 

In de loods vonden ze vervolgens bij een doorzoeking harddrugs (100 pillen en 20 gram cocaïne) en 12,5 kilo softdrugs. De agenten vonden in de loods ook een geldtelmachine en materiaal voor het verpakken van drugs. De drugs, de goederen en zo’n 10.000 euro aan contanten zijn in beslag genomen. De man zit inmiddels niet meer vast, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

Ziet u een verdachte situatie of heeft u twijfels over een pand, persoon of situatie? Meld dit via meld misdaad anoniem 0800-7000 of bel 1-1-2.