Nieuws

Groninger Gasberaad eist voortzetting versterkingsoperatie ondanks kabinetsval

Het Groninger Gasberaad dringt er bij de Tweede Kamer op aan dat de versterkingsoperatie in Groningen geen vertraging mag oplopen nu het kabinet gevallen is. Ook wil de organisatie dat de reeds gemaakte afspraken nauwgezet worden nagekomen. Dat schrijft het Gasberaad in een brief aan de Tweede Kamer.


Leestijd: 1 minuut

“Wij zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen voor de versterkingsoperatie en schadeafhandeling in Groningen”, schrijft het Gasberaad in de brief. “Wij willen benadrukken dat het cruciaal is dat deze belangrijke kwestie geen vertraging oploopt en dat de reeds gemaakte afspraken nauwgezet worden nagekomen.”

De organisatie zegt vertrouwen te hebben in de voortzetting van de inspanningen. “Wij vertrouwen erop dat de Tweede Kamer haar verantwoordelijkheid neemt en zich blijft inzetten voor een stabiele en constructieve aanpak van de situatie in Groningen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de beloften aan de bewoners worden waargemaakt en dat de regio eindelijk het rechtvaardige herstel krijgt waar het al lange tijd op wacht.”