Nieuws

Groninger Museum op zoek naar ranzige studentenkamer

Het Groninger Museum is op zoek naar een smerige studentenkamer. Het gaat om een winactie: de meest ranzige kamer wint een grote schoonmaakbeurt. Aanleiding van de actie is de Rolling Stones-expositie Unzipped die momenteel in het museum te zien is. Als onderdeel van de expositie is ook een reconstructie te zien van het vieze appartement in Edith Grove waar de Stones in hun jonge jaren leefden.


Leestijd: 1 minuut

Voor studenten met net zo’n smerige kamer bedacht het museum dus een winactie: een grote schoonmaak.

De reconstructie van het Londense appartement, zoals te zien is in het Groninger Museum, laat vooral veel vuile vaat, vieze bedden vol rommel, veel etensresten en uitgedrukte sigaretten zien. Keith Richards: ‘’De keuken daar kwam je niet, die was nog erger dan de badkamer. Het was een zwijnenstal.’’
 
Clean Me Up winactie

De winactie is speciaal voor studenten die, net als de Stones, een grondige reiniging van hun smerige kamer kunnen gebruiken. Studenten in Groningen of Amsterdam kunnen meedoen door een video van hun vieze studentenkamer te maken.

Het beeldmateriaal delen zij op Instagram of TikTok, waarbij ze het Groninger Museum taggen en de hashtags #CleanMeUpgiveaway en #RollingStoneSchoon gebruiken.

Meedoen aan de winactie kan tot en met maandag 11 september 2023. De winnaar wordt op 12 september bekendgemaakt. De actie wordt mogelijk gemaakt door de Effektief Groep.