Nieuws

Groninger Museum start met shuttlevervoer tegen eenzaamheid

Het Groninger Museum start op woensdag 4 oktober met shuttlevervoer in Groningen. Een shuttlebus haalt mensen thuis op en brengt ze naar het museum voor een creatieve en verbindende middag.


Leestijd: 1 minuut

De shuttlebus is bedoeld voor mensen – in het bijzonder ouderen – die wel toe zijn aan een dagje uit, maar niet weten wanneer, met wie en hoe. In het Groninger Museum kunnen zij een mooie middag beleven en contact leggen.

De shuttlebus gaat in de Week tegen Eenzaamheid – van 28 september tot en met 4 oktober – een eerste pilot draaien met ouderen uit de Groningse wijk Beijum. Vanaf begin 2024 gaat de bus vier dagen per week toeren.

Programma

In het museum volgen de gasten een interactieve rondleiding waarbij aandacht is voor persoonlijke verhalen. Ook krijgen zij onder het genot van een kop koffie of thee een creatieve opdracht in het atelier. Een week later volgt een soortgelijk programma, met dezelfde vertrouwde groep. Voor het totale programma wordt een geringe bijdrage gevraagd. Belangstellenden kunnen de website van het museum in de gaten houden voor meer informatie.

De komende periode zijn er een aantal pilots met groepen uit de stad en provincie Groningen. Vanaf 2024 volgt een uitgebreid programma en zal de bus er bijna dagelijks op uit gaan.

Voor dit project werkt het museum nauw samen met Stichting WelMobiel, de gemeente Groningen en provincie Groningen. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.