Nieuws

Groninger wint met zijn spel titel ‘Speelgoed van het Jaar’

De Groningse Robert Brouwer, cabaretier en spelauteur, heeft voor de derde keer met een van zijn spellen de ‘Speelgoed van het Jaar-prijs’ gewonnen. Hij won met zijn spel ‘Koehandel Festival’, een variant op het bekende Koehandel.


Leestijd: 1 minuut

Brouwer maakte voor Ravensburger een nieuwe versie van Koehandel. Ravensburger had al een aantal Duitse spelauteurs gevraagd. Omdat Robert net op dat moment veel contact had met de uitgeverij vroegen ze ook hem om met een idee te komen.

Sneller en tactischer

Robert heeft Koehandel vervolgens veel gespeeld en geanalyseerd, en heeft in eerste instantie vooral alle onderdelen die hij zelf minder leuk vond, aangepast. Daarna heeft hij drie totaal nieuwe elementen toegevoegd aan het spelmechanisme, waardoor het spel sneller, tactischer, minder geluksafhankelijk en interactiever werd.

De concepten van de andere overgebleven auteurs vielen uiteindelijk af, alleen die van Robert is overgebleven. Resulterend in een uitgave in een groot aantal Europese landen, en nu in ‘Speelgoed van het Jaar’ in Nederland.

Over deze nieuwe editie van Koehandel werd gezegd door Bordspelwereld: “De remake waarvan je niet wist dat je hem nodig had. Als je je dan gaat verdiepen in de verschillen dan kan ik voor mezelf alleen maar zeggen: ik hoef die oude niet meer. Missie geslaagd wat mij betreft!”

Robert, in Groningen ook bekend van het spel GRUNN, won al eens met Het Grote Basisschoolspel (uitgeverij Noordhoff) en vorig jaar in de categorie kinderspellen met Bende op de Boerderij (uitgeverij MNKY).