Nieuws

Groningers maken kans op een gratis ton, belastingvrij

De inwoners van Groningen maken de komende weken kans op een gratis ton, belastingvrij nog wel. Het gaat echter niet om een flinke bak geld, maar om een regenton. Met de actie 'Win een Ton' wil het Team Klimaatadaptatie Groningen ervoor zorgen dat meer Groningers regenwater gaan opvangen.


Leestijd: 1 minuut

Groningers maken kans op een gratis ton, belastingvrij
Groningers maken kans op een gratis ton, belastingvrij

Regentonnen zijn een natuurlijke manier van wateropvang en ontlasten daarmee het waternet. Met regentonnen maken we daarnaast beter gebruik van hevige regenval, die door klimaatverandering wordt afgewisseld met hete periodes.

De tonnen die Groningers kunnen winnen zijn duurzaam (gemaakt van gerecycled plastic of oude Franse wijnvaten) en speciaal voor deze actie gesigneerd door bekende Groninger artiesten en organisaties, zoals FC Groningen, het Zeehondencentrum in Pieterburen en Swinder. Zij geven ook allemaal antwoord op de vraag ‘Wat zou jij doen met een ton?’ De hoofdprijs is een ton bewerkt door kunstenares Maria Koijck.

Deelnemers kunnen ook installatiehulp winnen van een klusjesman. Daarnaast is via de website voor iedereen een kortingsbon – ter waarde van €17,50 – voor een regenton te downloaden die bij veel bouwmarkten is in te wisselen.

De actie gaat direct van start via de website www.wineenton.nu en iedereen kan meedoen. De winnaars van Win een Ton worden op 13 september bekend gemaakt. Winnaars krijgen vanzelfsprekend ook persoonlijk bericht.

Win een Ton is een samenwerking tussen de Gemeente Groningen, Waterschap Noorderzijlvest, Waterbedrijf Groningen en Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen is geïnitieerd door het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation, in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen. Ze stimuleert bewustwording en actie rondom klimaatadaptatie.

Illustraties: Sanne Boekel