Nieuws

Groningers kunnen ‘Toukomst-plannen’ voor geldpot van 100 miljoen euro beoordelen

Het Nationaal Programma Groningen roept alle inwoners van Groningen op om 59 vernieuwende en creatieve plannen binnen het project Toukomst te beoordelen. Voor het uitvoeren van die plannen is een geldpot van 100 miljoen euro beschikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Groningers kunnen ‘Toukomst-plannen’ voor geldpot van 100 miljoen euro beoordelen
Groningers kunnen ‘Toukomst-plannen’ voor geldpot van 100 miljoen euro beoordelen

De afgelopen maanden hebben ruim 200 Groningers met veel energie samengewerkt. Ze hebben de 900 ingestuurde ideeën voor Toukomst gebundeld tot 59 projecten, die bijdragen aan beter wonen, leven en werken in onze provincie. Voor de Toukomstprojecten die uitgevoerd worden is in totaal 100 miljoen euro beschikbaar. 

‘We kunnen niet alle Toukomstprojecten uitvoeren’
Siem Jansen, directeur bij Nationaal Programma Groningen: "Groningers hebben zelf bepaald wat zij nodig hebben, met als resultaat maar liefst 900 ideeën die de basis vormen voor de 59 projecten. Én veel nieuwe samenwerkingen en contacten die anders niet gelegd waren. Nu is het aan alle inwoners om ze te beoordelen, want we zullen keuzes moeten maken. We kunnen niet alle Toukomstprojecten uitvoeren." 

Jouw mening telt!
De Groningers kunnen de projecten beoordelen met sterren en ook inhoudelijke feedback geven. Het wordt geen populariteitsstemming, want het Toukomstpanel neemt de inhoud van de beoordelingen mee in haar afweging. Daarbij kijken ze ook naar eigen analyses van de projecten en de haalbaarheid. In januari 2021 moet vervolgens duidelijk worden welke projecten in de toukomst kunnen worden uitgevoerd. 

Toukomstkrant
Het beoordelen kan van dinsdag 22 september tot en met zondag 4 oktober. Lukt het niet om de projecten te beoordelen via de website? Gebruik dan het beoordelingsformulier achterin de Toukomstkrant die op 22 en 23 september meegestuurd wordt met weekbladen in Groningen. Op 25 september zit de Toukomstkrant als bijlage bij Dagblad van het Noorden, alle edities in de provincie Groningen.