Nieuws

Groningse band The Vices wint prijs tijdens ESNS

De Groningse band The Vices heeft het Cultuurfonds Pop Stipendium 2022 gewonnen en krijgt 10.000 aan prijzengeld. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de online editie van ESNS (Eurosonic Noorderslag).


Leestijd: 1 minuut

Groningse band The Vices wint prijs tijdens ESNS
Groningse band The Vices wint prijs tijdens ESNS

Het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt de beurs jaarlijks uit aan een veelbelovende artiest of band. De andere genomineerden waren GGGOLDDD en Nana Adjoa. Zij ontvangen elk 1.000 euro van het Cultuurfonds.

Juryrapport

De jury over de winnaar: ‘The Vices zet dromen om in acties. De band is wars van opportunisme en prestatiedruk en toont een enorme drive. Geen singles maar albums worden uitgebracht, bijna als een filosofisch concept. De laatste jaren zijn grote stappen gezet en creatieve vondsten getoond. Zo wist de band ook tijdens corona op inventieve wijze zichtbaar te blijven en inspiratie te bieden aan anderen’.

Toekomstdromen

Met het geld wil de band werken aan een sterke release van hun volgende album en de uitbreiding van hun eigen festival: ViceFest. 'Als wij winnen', liet zanger Floris van Luijtelaar weten toen de nominaties bekend werden gemaakt, 'dan gaan wij ons Vicefest uitbreiden. Vicefest is een eigen festival en is één grote chaos. Dat gaat qua stijlen, net als onze smaak, alle kanten op. Vicefest is nu al in Groningen, er komt er sowieso nog één in Berlijn, maar als we winnen komt er ook één in Antwerpen en Londen. Dan wordt het één groot rondreizend circus, met een skatebaan en allemaal lijpe shit.'

The Vices

The Vices is een garage-popband uit Groningen, opgericht in 2019. De band bestaat uit Floris van Luijtelaar (zang/gitaar), Jonathan Kruizenga (orgel/gitaar), Simon Bleeker (bas) en Mathijs Louwsma (drums).

Jury

De artiesten zijn genomineerd op voordracht van Joey Ruchtie (Oosterpoort en ESNS), Chris Moorman (Popronde), Lisa de Jongh (Patronaat) en Maike Fleuren (Firma Fleuren, commissielid muziek bij het Cultuurfonds).

Foto: The Vices