Nieuws

Groningse bedrijven G2K en Script maken nieuwe website GIC

De vernieuwde Groninger Internet Courant, die u nu leest, is met recht een honderd procent Groningse nieuwssite. Deze website is vormgegeven door G2K Creative Agency in Groningen en technisch mogelijke gemaakt door Script. De redactie wordt gevormd door het eveneens Groningse Persbureau Tammeling. Samen proberen deze bedrijven te laten zien dat in Groningen bedrijven werkzaam zijn die meedoen op het hoogste niveau.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Script
Foto | Script

G2K Creative Agency

G2K Creative Agency is gevestigd aan de Ubbo Emmiussingel. G2K brengt strategie, design en inhoud samen in alle vormen van communicatie, en werkt onder meer voor bekende Groningse merken als Forum Groningen, Techleap, Noord Nederlands Orkest. Maar ook voor landelijke organisaties als artsen zonder Grenzen, Eye Filmmuseum of MME Awards vanuit studio’s in Groningen en Amsterdam.

Script

Script is een voor Nederland uniek bedrijf omdat er uitsluitend mensen werken met autisme en/of hoogbegaafdheid. Het bedrijf heeft een locatie aan de Europaweg.

Script kan haar medewerkers dagbesteding, of thuisbegeleiding bieden. De mensen die er werken leren er op een praktijkgerichte manier software programmeren.

Er is een prikkelarme werkomgeving waar deelnemers met collega’s of individueel software bouwen. Veel medewerkers vinden dankzij Script uiteindelijk een betaalde baan.