Nieuws

Groningse besmettingspiek lijkt voorbij: 72 nieuwe positieve testen

De stad-Groningse besmettingspiek lijkt weer een beetje voorbij te zijn. Het RIVM noteerde donderdag precies 72 nieuwe besmettingen in de gemeente Groningen. Het is voor het eerst sinds 5 juli dat het cijfer zo laag ligt. Op 11 juli kwamen er bijvoorbeeld nog 540 nieuwe besmettingen bij. Wel liggen er op dit moment nog zeventien patiënten met corona in een van de Groningse ziekenhuizen.


Leestijd: 1 minuut

GGD Groningen voegt test- en vaccinatielocaties samen
GGD Groningen voegt test- en vaccinatielocaties samen

De besmettingscijfers in de gemeente Groningen laten eigenlijk sinds vorige week een dalende trend zien. Vorige week donderdag ging het om 421 besmettingen. De 72 positieve testen van donderdag zijn ook lager dan het zevendaagse gemiddelde van 168 besmettingen.  

Provincie Groningen
In de hele provincie Groningen noteerde het RIVM op donderdag 149 nieuwe besmettingen. Ook dat cijfer ligt lager dan het zevendaagse gemiddelde van 283. De bezetting in de ziekenhuizen is wel wat toegenomen. Zo liggen er nu zeventien corona patiënten in het ziekenhuis, waarvan eentje op de intensive care. Dat zijn er vier meer dan afgelopen maandag. 

Landelijke cijfers
Ook de landelijke coronacijfers dalen weer een beetje. Donderdag kwamen er in het hele land 6.301 besmettingen bij en dat waren er minder dan de 6.909 besmettingen van woensdag. Het is ook het laagste aantal sinds twee weken. Het zevendaagse gemiddelde ligt nu nog op 8.780. Precies een week geleden telde het RIVM in één etmaal nog 11.000 besmettingen. 

Er zijn in het afgelopen etmaal 72 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, waarvan elf op de IC. In totaal liggen er nu 463 patiënten met corona in het ziekenhuis en dat zijn er acht meer dan woensdag.