Nieuws

Groningse club organiseert ‘Kermis in coronatijd’ voor bewoners van ’s Heeren Loo in Bedum

Ze hebben een moeilijke periode achter de rug, waarin ze maatregelen moesten naleven die ze niet altijd snapten. Maar het ergste leed is geleden, 94% van hen is gevaccineerd, en daarom organiseert de Groningsche Cricket en Hockey Club (GHCH) zaterdag 8 mei voor bewoners van ’s Heeren Loo in Bedum een feest in de buitenlucht: ‘Kermis in coronatijd’.


Leestijd: 1 minuut

Groningse club organiseert ‘Kermis in coronatijd’ voor bewoners van ’s Heeren Loo in Bedum
Groningse club organiseert ‘Kermis in coronatijd’ voor bewoners van ’s Heeren Loo in Bedum

Traditiegetrouw organiseert de Groningsche Cricket en Hockey Club (GHCH) jaarlijks een groot evenement op hun eigen locatie. Omdat dat dit jaar vanwege corona niet mogelijk is, hebben ze nu een feest georganiseerd voor de bewoners van ’s Heeren Loo. Dit evenement wordt georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er vinden dan tal van activiteiten plaats, waaronder sport en spel, huifkartochten en karaoke.

Voor veel van de bewoners zijn de coronamaatregelen moeilijk te begrijpen. Hun dagbesteding is anders, de bezoekregeling is beperkt, begeleiders dragen opeens mondkapjes. Dat er nu langzaam weer versoepelingen mogelijk zijn is daarom een enorme opluchting. Een feest in de buitenlucht is daarbij echt een lichtpuntje. Er komt voorzichtig weer wat perspectief.

Huifkar

Het feest vindt plaats op zaterdag 8 mei en bestaat uit drie onderdelen. Zo is er een kermis, waar bewoners verschillende activiteiten kunnen doen. Denk aan visjes vangen, blikgooien en schieten in een voetbaldoel. De kermis vindt plaats op het grasveld achter het Ontmoetingscentrum van ’s Heeren Loo in Bedum. Ook is er een goochelshow. Als kers op de taart worden de bewoners met een huifkar naar het Ontmoetingscentrum vervoerd.

Coronaproof

De vaccinatiegraad van de bewoners in Bedum ligt op 94%. Desondanks is alles erop gericht om het feest coronaproof te organiseren. Zo is er een strakke routing van de ene naar de andere activiteit. Elke woning gaat als aparte geïsoleerde eenheid naar de activiteiten. Er wordt een strak tijdschema gemaakt, met voldoende tussenruimte tussen de verschillende woningen. Hiermee wordt voorkomen dat bewoners vanuit verschillende woningen elkaar ontmoeten. En uiteraard worden alle materialen tussendoor gewisseld of schoongemaakt.