Nieuws

Groningse dakbedekker vervangt reclame door grote zwarte sticker

‘Ondernemers op zwart – Is dit wat u wilt B&W?’ Ondernemer Hans Top, met een dakbedekkersbedrijf aan de Melisseweg in de stad, heeft uit protest tegen de plannen voor invoering van reclamebelasting een grote sticker met deze tekst op zijn gevel geplakt. “Ik hoop dat andere ondernemers mijn voorbeeld volgen”, zegt hij tegen de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Afgelopen vrijdag besloot Top al om de reclameborden boven zijn bedrijf los te schroeven en achterstevoren weer te bevestigen. Daarop heeft hij nu een grote, zwarte sticker geplakt. De fluorescerende, groene kleur is bewust gekozen. “Ik hoop dat GroenLinks zich extra aangesproken voelt”, zegt Top.

De ondernemer werd na zijn actie van vrijdag al bedolven onder de telefoontjes en berichtjes. “Mijn telefoon ontplofte. Ik kreeg van alle kanten bijval. Niet alleen van ondernemers van ook van bijvoorbeeld sportclubs. Ook zij worden geraakt door deze plannen.”

Hans Top hoopt dat zoveel mogelijk ondernemers zijn voorbeeld zullen volgen. “Ik steek het vuurtje aan. Andere ondernemers moeten nu zorgen voor de vlammen.”