Nieuws

Groningse horeca-ondernemers slaan handen ineen met ludieke lockdownactie

Vier Groningse horecabedrijven – Block & Barrels, Baxbier, The Stockroom en Barrel – slaan de handen ineen en bezorgen de komende tijd een unieke combinatie van eten en drinken. “Als de decembergezelligheid niet in de horeca kan, dan brengen we die wel bij de mensen thuis.”


Leestijd: 1 minuut

Groningse horeca-ondernemers slaan handen ineen met ludieke lockdownactie
Groningse horeca-ondernemers slaan handen ineen met ludieke lockdownactie

Gezelligheid thuis

Boudewijn Brink, samen met broers Mark en Dave Pretorius eigenaar van Block & Barrels, bracht de ondernemers bij elkaar en verzorgt met zijn personeel de bezorging. “Ondanks dat iedereen zo langzamerhand wel coronamoe is, wilden we toch weer iets nieuws verzinnen. Iedereen wordt gekort op de gezelligheid, dus met ons nieuwe bezorgmenu proberen we een klein beetje van onze mooie zaken bij de Groningers thuis te krijgen.”

Combinatie van eten en drinken

Vanaf half december is de unieke combinatie van eten en drinken te bestellen via de onlangs in Groningen gestarte bezorgservice Deliveroo. Op het menu staan een selectie van gerechten van Block & Barrels. Wie zin heeft in een bijpassende cocktail, kan kiezen uit drie bijzondere varianten van cocktailbar The Stockroom. Voor de liefhebbers van bier stelde brouwerij Baxbier een aantal unieke bieren beschikbaar. Barrel Wijnlokaal selecteerde vijf bij het eten passende wijnen. Wie daarna zin heeft in een wijnproeverij kan z’n hart ophalen: de in de vorige lockdown succesvolle wijnproeverij van Barrel-eigenaar Martijn Fernhout, inclusief instructievideo, staat ook op de kaart.

Personeel behouden

“Door ons nieuwe, gecombineerde bezorgmenu proberen we zoveel mogelijk personeelsleden aan het werk te houden, zodat zij hun huur of hypotheek kunnen blijven betalen’’, vertelt Brink. Zo stappen de werknemers van Block & Barrels zelf op de fiets om bestellingen rond te brengen.

Bestellen kan van woensdag tot en met zondag, tussen 17.00 en 21.00 uur. Wie liever afhaalt, kan een bestelling telefonisch doorgeven aan en deze ophalen bij Block & Barrels, Hoogstraatje 3-5 in Groningen.