Nieuws

Groningse huisarts vaccineerde bij mensen thuis

De jonge Groningse huisarts Lianne Verbeek van Buuren liet mensen die zich wilden laten vaccineren niet bij haar in de praktijk komen, maar ze deed het andersom: ze zocht de kandidaten thuis in hun eigen woning op en gaf daar het prikje.


Leestijd: 1 minuut

Groningse huisarts vaccineerde bij mensen thuis
Groningse huisarts vaccineerde bij mensen thuis

Huisarts Lianne Verbeek van Buuren maakte daarmee van de nood een deugd, want ze is nog maar zo recent als huisarts in Meerstad gevestigd dat ze nog geen praktijklokatie heeft.

Daarom besloot ze om niet te wachten tot haar onderkomen klaar is, maar gaat ze al enige tijd thuis bij patiënten die daar om vragen op bezoek. En als ze bij patiënten thuis op bezoek kan, dan kan ze ook bij mensen terecht die gevaccineerd willen worden tegen corona.

Tegen OOGTV vertelt Lianne dat haar manier van werken een beetje uit nood geboren is. Maar volgens haar zitten aan haar aanpak toch wel voordelen. Volgens haar heb je, wanneer je bij mensen aan de keukentafel zit, een ander gesprek, en bovendien kun je meteen ingaan op alle vragen van mensen die er leven rond het vaccin, bijvoorbeeld over de bijwerkingen of over de risico’s.

Sinds vanmorgen zijn al haar patiënten gevaccineerd, dus wat dat betreft krijgt Lianne Verbeek het weer wat rustiger.

Of deze manier van werken navolging zal krijgen is niet bekend, want waarschijnlijk is massale vaccinatie op grote locaties efficiënter en sneller, en kunnen op die manier meer mensen snel worden geprikt.