Nieuws

Groningse ondernemers starten petitie tegen reclamebelasting

Geen reclamebelasting in Groningen: dat is de naam én het doel van een petitie van Groningse ondernemers tegen reclamebelasting in Groningen. De petitie is gestart vanuit de Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) die ondernemers in alle delen van de gemeente Groningen die het niet eens zijn met de komst van de reclamebelasting oproept de petitie te ondertekenen.


Leestijd: 1 minuut

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Volgens Guus Vries, voorzitter van de VBNO, willen de ondernemers het college van B&W duidelijk maken dat zij zeer ongelukkig zijn met de plannen tot invoering van de reclamebelasting. Woensdag 1 november komt het voorstel opnieuw aan de orde tijdens een raadscommissie-vergadering, en daarna komt het nog in de gemeenteraad.

Diverse ondernemers hebben inmiddels hun zorgen geuit over de plannen voor de invoering van de reclamebelasting. Zo was er een oproep aan alle ondernemers in Ten Boer om alle reclame-uitingen in de gemeente af te plakken en de gemeente Groningen te laten zien dat de ondernemers op zwart gaan. Dakdekkersbedrijf Hans Top heeft de naam van het bedrijf afgeplakt. Chris Garrit van EM2 op het Suikerunieterrein heeft in een video zijn zorgen over de plannen kenbaar gemaakt.