Nieuws

Groningse politiechef Sitalsing: “Wirwar aan Kamervragen houdt agenten van het werk”

De Groningse politiechef Martin Sitalsing vindt dat Kamerleden vaak veel te snel Kamervragen stellen. Doordat er soms over elk ‘wissewasje’ vragen gesteld worden, die officieel beantwoord moeten worden, zijn politiemensen veel te veel tijd kwijt met het beantwoorden van deze vragen.


Leestijd: 1 minuut

Dat betoogde Sitalsing, politiechef Noord-Nederland, vrijdagavond tijdens een uitzending van het WNL-radioprogramma Het Misdaadbureau. Volgens Sitalsing wordt hij moe van te veel Kamervragen, en roept het stellen van die vragen vooral bureaucratie op.

‘Ik vind democratische verantwoording ontzettend belangrijk, maar over ieder wissewasje een Kamervraag stellen, dat roept veel bureaucratie op’, zo zei hij.

Volgens hem moeten door alle verzoeken vanuit Den Haag veel extra agenten worden ingezet om antwoorden te formuleren, en dat kost capaciteit waar je het beter kunt gebruiken: agenten op straat.

Burgerwachten Ter Apel

Sitalsing liet zich ook kritisch uit over het optreden van burgerwachten in Ter Apel. Wanneer die burgerwachten mensen aanhouden die zich niet aan de wet houden, dan moeten die burgerwachten zichzelf ook aan de wet houden, zo betoogde hij.

(Foto: LinkedIn Martin Sitalsing).