Nieuws

Groningse primeur: seksspeeltjes te koop in de supermarkt

De stad Groningen krijgt een landelijke primeur: vanaf dinsdag liggen er in twee Groningse Jumbo-supermarkten seksspeeltjes in de schappen. De eigenaar van de twee supermarkten, de Maripaan Groep, is daarvoor een samenwerking aangegaan met de erotische webwinkel EasyToys.


Leestijd: 2 minuten

De producten van EasyToys komen in de schappen bij de Jumbo aan de Grote Markt en bij Jumbo Ciboga (Beren). Wie een romantisch avondje gepland heeft, kan naast waxinelichtjes en wijn nu ook een twintigtal erotische producten in zijn boodschappenmandje leggen, waaronder vibrators, dildo’s, glijmiddel, condooms en een spannende cadeauset.

Uit de taboesfeer

Voor EasyToys, waarvan het hoofdkantoor in Veendam is gevestigd, is de samenwerking een belangrijke mijlpaal, zegt oprichter en CEO Eric Idema: “Al jarenlang werken wij aan de missie om seksspeeltjes uit de taboesfeer te halen. Dat onze producten nu in de supermarkt liggen, is vanzelfsprekend een gigantische stap in de goede richting.

Hij is dan ook blij dat de Maripaan Groep deze stap wil zetten. “Sexual wellness is vandaag de dag een vanzelfsprekend onderdeel van lekker in je vel zitten. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat de producten die je hierbij helpen breed toegankelijk zijn, óók op de plek waar je je dagelijkse boodschappen haalt: de supermarkt.”

De samenwerking tussen EasyToys en de Maripaan Groep is een pilot van drie maanden. De Maripaan Groep verwacht dat er genoeg vraag is naar de speeltjes. “Het is per slot van rekening een jonge, vibrante studentenstad. Dat we hierin met een gerenommeerde partij uit onze eigen regio kunnen samenwerken, is voor ons des te mooier.”

De producten van EasyToys komen in hun reguliere verpakkingen in de winkels. “Die zijn netjes en ook op zo’n manier ontworpen dat ze geen aanstoot geven”, zegt Idema. “En wie het nog iets te spannend vindt om bijvoorbeeld een Satisfyer bij de caissière op de band te leggen, kan natuurlijk terecht bij de zelfscankassa of in onze webwinkel.”

Over EasyToys

EasyToys is onderdeel van EQOM Group, Europees marktleider op het gebied van erotische producten. Met meer dan 100.000 bezoekers per dag en een aanbod van meer dan 14.000 erotische artikelen is EasyToys.nl de grootste webshop van de Benelux.