Nieuws

Groningse spelletjesmakers winnen ‘Speelgoed van het Jaar’

Arjan van Houwelingen en Robert Brouwer zijn in de prijzen gevallen tijdens de verkiezing voor Speelgoed van het Jaar 2023. De jury verkoos het spel Bende op de Boerderij van de Groningse spelletjesmakers tot het beste kinderspel van het jaar.


Leestijd: 1 minuut

In het spel zorgen de spelers ervoor dat de dieren die alle kanten opgelopen zijn weer terug komen in hun eigen wei. Spelers kunnen hierbij zowel met als tegen elkaar spelen.

“Het spel is mooi vormgegeven en bevordert strategisch inzicht en plannen, leren samenwerken en/of omgaan met tegenwerking,” luidde het oordeel van de jury.

Spelauteurs

Arjan van Houwelingen en Robert Brouwer brachten eerder het spel GRUNN uit: het Groningse bordspel waarin spelers hun eigen provincie bouwen. Onlangs kwam daar ook het spel Jungle Party (MNKY) bij. Binnenkort verschijnen van het auteursduo nog de spellen Obelisk en The Big Five.

Publieksprijs

Ook dingt Bende op de Boerderij nog mee voor de Publieksprijs. Van 6 september tot en met 29 oktober kunnen mensen stemmen op de genomineerden via de website van Speelgoed van het Jaar. Tijdens het Speelgoed Gala op 9 november worden de winnaars bekendgemaakt.