Nieuws

Groningse topclubs worstelen met supporterspuzzel

FC Groningen en basketbalclub Donar worstelen met hun supporterspuzzel. Binnen de huidige maatregelen is er in het Hitachi Capital Mobility Station en in Martiniplaza te weinig plek voor de vaste seizoenkaarthouders. Bij FC Groningen wordt de hulp van de supporters ingeroepen, terwijl Donar mikt op een bezetting van meer dan veertig procent.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

FC Groningen mag nu ongeveer zo’n 4.000 toeschouwers toelaten, terwijl de club dankzij de rentree van Arjen Robben zo’n 13.000 seizoenkaarten verkocht. Een probleem is er wel, want lang niet alle seizoenkaarthouders kunnen straks bij elke wedstrijd aanwezig zijn. 

Hulp van supporters
De club vraagt daarom nu supporters om aan te geven bij welke van de eerste vier wedstrijden ze aanwezig kunnen zijn en welke wedstrijden hun voorkeur heeft. Uiteindelijk worden de wedstrijden dan verdeeld onder de seizoenkaarthouders, waarbij iedereen evenveel kans heeft. Ook moeten de supporters aangeven of ze met iemand uit hetzelfde huishouden gaan, want dan mogen ze dichterbij elkaar zitten. 

“Het is al met al een zeer complex proces en wij beseffen heel goed dat we niet een oplossing kunnen vinden waarmee iedereen even blij is. Om tot een zo optimaal mogelijk plan te komen, hebben we de hulp van de seizoenkaarthouders nodig”, aldus de club. Seizoenkaarthouders kunnen tot en met zondag 23 augustus de informatie en voorkeuren doorgeven via de volgende link: https://www.fcgroningen.nl/corona-formulier.

Donar mikt op flinke zaalvulling
Basketbalclub Donar oefent komend weekend twee keer in Martiniplaza tegen de Deense club Bakken Bears. Er is in de expohal een zaalcapaciteit gerealiseerd van 500 stoelen, maar naar verwachting kunnen er maximaal 170 tot 200 supporters worden toegelaten. Het gaat hierbij om goldcard-houders. Uiteindelijk hoopt Donar zoveel mogelijk supporters toe te kunnen laten in de Topsporthal bij de eerste officiële wedstrijd. 

De club verkocht zo’n 1500 seizoenkaarten en heeft normaal ook meer dan 500 stoelen op de businesstribune bezet. In Martiniplaza is echter maar plaats voor 4.350 bezoekers. Ondanks dat het om een binnenlocatie gaat, heeft Donar toch een protocol gemaakt waarbij het 1.800 toeschouwers zou kunnen toelaten, verplicht met mondkapje. Dat protocol is nog niet goedgekeurd. Mocht dat wel gebeuren, dan kan elke supporter bij vier van de vijf wedstrijden aanwezig zijn.