Nieuws

Groot terras op Vismarkt: gemeenteraad akkoord; alle horecazaken doen mee

Een terras op een van de grootste en oudste pleinen van Groningen: de gemeenteraad is gisteren akkoord gegaan met het voorstel van het college van B&W om op de Vismarkt een terras in te richten. Borrelen op het mega-terras kan vandaag al. Horeca-ondernemers aan de Vismarkt mogen elke dag hun tafeltjes op de Vismarkt zetten.


Leestijd: 1 minuut

Chris Garrit kijkt uit naar Fakkeltocht in Groningen: “We hebben 3000 fakkels”
Chris Garrit kijkt uit naar Fakkeltocht in Groningen: “We hebben 3000 fakkels”

Op de dagen dat er warenmarkt op de Vismarkt is, is het terras er alleen ’s avonds vanaf 20 uur, tot 02.00 uur 's nachts. Maar op dagen dat er geen mark is, is het grote terras er van ’s middags 12 uur tot ’s nachts 02.00 uur.

Dat betekent dat het terras op dinsdag, vrijdag en zaterdag pas vanaf 20.00 uur open is. Op alle andere dagen vanaf 12.00 uur.

Volgens de gemeente zijn deze openingstijden er in eerste instantie tot 1 augustus.

Horeca is blij

Dat er een groot terras komt gebeurt op verzoek van de horeca-ondernemers. Want bedrijven als Huize Maas, Café Pronk of Cappuvino hielden nauwelijks ruimte over voor hun tafels en stoelen nu ze zich aan de anderhalve meter afstand moeten houden.

Wethouder Paul de Rook (D66) liet gisteravond in de gemeenteraad weten dat het gaat om een proef, en dat gedurende de hele maand juli zal worden bekeken of de terrassen geen overlast veroorzaken.