Nieuws

Grote ophef over feestende Vindicat-leden in partybus

Er is donderdagavond grote ophef ontstaan over een filmpje, waarin te zien valt dat een groep jongeren feest viert in een partybus. Het ging daarbij ook om leden van studentenvereniging Vindicat. Die keurt de actie van de leden ten strengste af en heeft ook consequenties verbonden aan de actie. De feestende Vindicaters kunnen dit jaar niet meer meedoen aan verenigingsactiviteiten omdat hun jaarclubs zijn geschorst.


Leestijd: 1 minuut

De beelden van de feestende jongeren in de partybus gingen het hele internet over. De jongeren waren aan het dansen, zonder mondkapjes en zonder afstand te houden. Ook werd er gedronken en waren er lachgasballonnen in het spel. 

Al snel werd duidelijk dat er Vindicatleden in de bus zaten. Het bestuur van de vereniging laat op de eigen site weten dat ze eerst geen leden herkenden op de video’s, maar dat zij later ook te horen kregen dat er Vindicaters in de partybus waren. 

“Deze leden hebben het feest buiten de vereniging om georganiseerd en het bestuur van Vindicat heeft geen aandeel gehad in de organisatie ervan. Vindicat keurt deze actie dan ook ten strengste af en daar zijn ook consequenties aan verbonden aan de actie van deze leden. Het bestuur zal de desbetreffende jaarclubs niet erkennen als officieel verband binnen onze vereniging. Dit houdt in dat de bewuste leden in jaarclubverband niet aanwezig mogen zijn bij verenigingsactiviteiten op onze Sociëteit. Daarnaast gaan er geruchten rond dat het bestuur ook mee zou gaan in de bus, hier was absoluut geen sprake van”, zo valt te lezen op de site van Vindicat. 

Burgemeester Koen Schuiling heeft ook laten weten de actie van de studenten af te keuren. Daarbij laat hij ook weten dat de organisator van de busfeesten zich de ogen uit de kop moet schamen. Het bedrijf Boostbussen.nl laat weten dat ze de busreisjes mogen organiseren omdat er een maas in de wet zit.