Nieuws

GUTS grote winnaar Usva Cardozo Awards 2022

GUTS is de grote winnaar van de elfde editie van de Usva Cardozo Awards. De prijzen van het cultureel studentencentrum werden afgelopen dinsdag uitgereikt.


Leestijd: 1 minuut

GUTS grote winnaar Usva Cardozo Awards 2022
GUTS grote winnaar Usva Cardozo Awards 2022

De Cardozo Awards worden uitgereikt aan de meest opvallende culturele prestaties van studenten uit het voorgaande culturele seizoen. Grote winnaar van deze editie was GUTS (Groningen University Theatre Society): ze won drie awards met A Midsummer Night's Dream (beste vormgeving, beste hoofdrol, beste bijrol). 

De prijs voor beste toneelvoorstelling ging naar Het Groninger Studenten Toneel en de productie 'Platonov'. Het concert 'Betoverend Bragi' van Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi werd gekroond tot beste muziekvoorstelling.

De Cardozo Awards, die zijn vernoemd naar een oud-medewerker van Usva, omvatten zeven categorieën. De beste acteur, beste actrice en beste bijrolspeler krijgen alle drie een award, het beste stuk en de beste regisseur vallen in de prijzen en ook voor beste vormgeving en beste promotie is een prijs. De winnaars worden door een jury uitgekozen.