Nieuws

Haagse bronnen delen goed nieuws: ruime versoepelingen vanaf 25 februari

We kunnen vanavond goed nieuws verwachten. Volgens Haagse bronnen zullen de meeste coronamaatregelen per 25 februari komen te vervallen. Dat melden diverse media.


Leestijd: 1 minuut

Haagse bronnen delen goed nieuws: ruime versoepelingen vanaf 25 februari
Haagse bronnen delen goed nieuws: ruime versoepelingen vanaf 25 februari

Vanaf 25 februari, volgende week vrijdag, hoeven we ons aan de meeste maatregelen niet meer te houden. Zo hoeven er geen mondkapjes meer gedragen te worden en vervalt het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Een aantal basisadviezen zullen nog wel blijven gelden, zoals het niet schudden van handen, het wassen van handen, het ventileren en het testen bij klachten. 

Versoepelingen horeca al eerder

Voor de horeca zijn er al eerder versoepelingen te verwachten. Zo gaat de sluitingstijd vanaf aanstaande vrijdag al naar 01.00 in plaats van 22.00. Vanaf 25 februari zal dan de reguliere sluitingstijd gelden, wat voor Groningse nachtclubs betekent dat er weer geen sluitingstijd zal zijn. 

Coronatoegangsbewijs vervalt

Verder verdwijnt ook het coronatoegangsbewijs. Alleen voor reizen naar het buitenland zal dat dan nog nodig zijn, als andere landen wel die voorwaarde stellen. Voor festivals en evenementen gaat een 1G-beleid gelden, waarbij alle bezoekers een negatieve test moeten hebben. Het toegangsbewijs kan nog wel weer opnieuw gebruikt gaan worden wanneer hij weer toegevoegde waarde heeft.

Naast deze maatregelen adviseert het OMT ook om de isolatie na besmetting te verkorten, van 7 naar 5 dagen. Dan geldt wel dat je al 24 uur klachtenvrij moet zijn.

Vanavond om 19.00 is de persconferentie.