Nieuws

Hanzehogeschool Groningen stelt fysiek onderwijs uit tot 1 juni

De Hanzehogeschool Groningen zet in ieder geval tot 1 juni een streep door fysieke colleges. Al het onderwijs wordt op afstand, online gegeven. Ook zijn er tot die tijd geen fysieke tentamens.


Leestijd: 1 minuut

Vanwege het aangescherpte beleid van het kabinet op het gebied van sociale onthouding en het verbod op alle gelegenheden waar mensen bijeenkomen, heeft de Hanzehogeschool samen met de meeste hogescholen besloten om tot 1 juni geen fysiek onderwijs meer te geven. De Hanzehogeschool heeft studenten en medewerkers hierover geïnformeerd.

Digitalisering onderwijs en tentamens

De colleges aan de Hanzehogeschool worden sinds 16 maart al digitaal gegeven en de alternatieven voor fysieke tentamens gaan binnenkort van start. Dit betekent dat alle lessen en geplande toetsen digitaal doorgaan, aldus de Hanzehogeschool.

Geen evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni

De overheid kondigde afgelopen maandag de maatregel aan dat alle bijeenkomsten tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen, niet meer zijn toegestaan. Dit betekent dat ook bij de Hanzehogeschool tot in ieder geval 1 juni geen bijeenkomsten en evenementen plaatsvinden. Voor de studiekiezers biedt de Hanzehogeschool online alternatieven; de open dag van 3 april en meeloopdagen en andere studiekeuzeactiviteiten vinden volledig online plaats. 

De gebouwen van de Hanze blijven tot in ieder geval 1 juni gesloten voor medewerkers en studenten.