Nieuws

Hartenkreet wanhopige Groningse voor premier Rutte

Demissionair premier Mark Rutte was vandaag op werkbezoek in de provincie Groningen. Na aankomst bij het gemeentehuis van Loppersum werd hij aangesproken door mevrouw Henny Klooster. Zij bracht een zeer lastige kwestie onder de aandacht van de premier.


Leestijd: 1 minuut

Commentaar: Rutte’s visieloosheid over Groningen pijnlijk duidelijk geworden
Commentaar: Rutte’s visieloosheid over Groningen pijnlijk duidelijk geworden

De boerderij van haar partner Henk Bijmolt, in een woonwijk bij Appingedam, komt in aanmerking voor versterking. Maar als eigenaar Bijmolt akkoord gaat met die versterking, verliest hij de milieuvergunning, en moet hij alsnog stoppen met zijn bedrijf.

Mark Rutte nam de tijd om naar het verhaal van Henny Klooster te luisteren, een voorbeeld van een “schrijnend geval”. En schrijnende situaties was deze middag ook een van de gespreksonderwerpen van de premier.

Volgens Henny Klooster is de beste oplossing om over te gaan tot bedrijfsverplaatsing, bekostigd door de instanties die er verantwoordelijk voor zijn. Rutte stelde de kwestie aan de orde bij burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Eemsdelta, die vervolgens beloofde om naar de kwestie te kijken.

(Foto: Rieks Oijnhausen)