Nieuws

Heb je altijd al in een hofje willen wonen? Pepergasthuis zoekt nieuwe bewoners

Heb je altijd al in een monumentaal hofje willen wonen? Het Pepergasthuis, in de Peperstraat, zoekt nieuwe bewoners. Twaalf sociale huurwoningen in het hofje, middenin de binnenstad van Groningen, komen opnieuw in de verhuur.


Leestijd: 1 minuut

Het Pepergasthuis wordt momenteel, nadat twee jaar geleden de verkoop van het pand niet doorgang, flink onderhanden genomen. Sinds begin mei 2022 staat het bijzondere hofje in de Peperstraat in de steigers. De verbouwing is eind februari klaar en daarmee komen er dan 12 van de 29 woningen vrij om opnieuw te worden verhuurd. Volgens Lefier gaat het om  ‘kleine, maar karakteristieke woningen’.

Mensen die interesse hebben – en ouder zijn dan 45 jaar -, kunnen zich bij de ballotagecommissie van het hofje melden voor een bezichtiging. Deze commissie draagt vervolgens een geschikte kandidaat voor aan Lefier. De woningcorporatie kijkt vervolgens naar de gegevens van de potentiële huurder (waaronder het inkomen) voordat de woning wordt toegewezen.

Ben je 45 jaar of ouder oud en geïnteresseerd? Meld je dan aan via het e-mailadres pepergasthuis.ballotage@gmail.com en motiveer kort waarom jij in het Pepergasthuis wil wonen.