Nieuws

Herestraat woensdagavond uren afgesloten na dreiging

De politie heeft woensdagavond enkele uren een deel van de Herestraat afgesloten. Dit gebeurde om 18 uur nadat de politie melding had gekregen van een dreiging. Vanaf 21:30 uur gaf de politie het sein veilig en werd de Herestraat weer vrijgegeven


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

De dreiging was volgens de politie dusdanig ernstig dat er opschaling nodig was. Naast de politie kwamen ook de brandweer, ambulancedienst en de Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse.

Om mensen op veilige afstand te houden werd de Herestraat tussen het Hereplein en het Zuiderdiep afgesloten. Ook bewoners konden niet naar huis en mensen die thuis waren, moesten binnenblijven.

De politie liet later op de avond via X, voorheen Twitter, weten niets te hebben aangetroffen op locatie en nader onderzoek te doen naar de dreigende melding.

Eerdere explosies

In het deel van de Herestraat dat woensdagavond werd afgezet, vonden al tweemaal eerder dit jaar explosies plaats. Ook het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de explosies in de Groningse binnenstad. Of de explosies in verband staan met de melding van woensdagavond is nog onduidelijk.