Nieuws

Herinrichting Dudok aan het Diep begonnen; Stad krijgt nieuwe verblijfsplek aan het water

Het is zover: de herinrichting van Dudok aan het Diep is afgelopen weekend van start gegaan. De plek van het voormalig tankstation aan de Turfsingel wordt heringericht tot een openbare plek met ruimte voor groen, horeca en een vlonder aan het water.


Leestijd: 1 minuut

Impressie | Architectenbureau Marseille Buiten
Impressie | Architectenbureau Marseille Buiten

In 2019 zette de gemeente Groningen een prijsvraag uit: wat moet er gebeuren met het oude benzinestation aan de Turfsingel, dat sinds 2018 leegstaat? De prijsvraag over de restauratie van het gebouw en inrichting van de omgeving is gewonnen door architectencombinatie Marseille Buiten en IRIS Architecten. Boekhandel Riemer gaat in samenwerking met Het Koffiestation de horeca verzorgen.

Het terrein rond het gebouw, waar nu stenen liggen, wordt de komende tijd omgebouwd tot een parkachtige omgeving met bomen, gras en bankjes. De Turfsingel levert een rijstrook in, zodat daar genoeg ruimte voor is. Bij het water komt een grote vlonder. De huidige woonboten schuiven een stukje op en krijgen een plek ten oosten van de vlonder.

In het gebouwtje zelf komt een horecaconcept. Boekhandel Riemer en koffiebar Koffiestation openen er volgend jaar Van Deeg Vandaag, waar je straks terechtkunt voor koffie en thee, broodjes, licht alcoholische dranken en in de zomer lekker ijs. Ook willen de partijen er graag cursussen gaan geven rondom het bakken van lekkernijen. Het paviljoen is het hele jaar en alle dagen open.

Naar verwachting is de herinrichting in het najaar van 2024 klaar.