Nieuws

"Het Groningse nachtleven moet veiliger, diverser en inclusiever"

Het Groningse nachtleven moet veiliger, diverser en inclusiever, dat stelt de gemeenteraad. Volgens de raad zijn er veel ontwikkelingen in het Groninger uitgaansleven die bijdragen aan een gevoel van onveiligheid, zoals wapenbezit, middelengebruik en (seksuele) intimidatie. Daarom wil de gemeenteraad een ‘nachtcoalitie’ die plannen gaat maken om dit te veranderen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Hardscarf via Wikimedia Commons
Foto | Hardscarf via Wikimedia Commons

De raad omarmde woensdag tijdens het Voorjaarsdebat met een grote meerderheid twee moties voor de verbetering van het nachtleven. De moties werden ingediend op initiatief van de fractie van Student en Stad. In de aangenomen moties staat onder meer: “De mate van seksueel overschrijdend gedrag en geweld tegen de LHBTQIA+-gemeenschap bedreigt de inclusiviteit van het uitgaansleven.”

De ‘nachtcoalitie’ moet bestaan uit onder meer verschillende afdelingen van de gemeente, nachthoreca-ondernemers en de Nachtraad. De Nachtraad van Groningen is een stichting die zich bezighoudt met alles omtrent de Groningse nacht, maar momenteel geen financiering meer ontvangt voor het uitvoeren van haar werkzaamheden. De raad wil dat de gemeente nu in gesprek gaat met de Nachtraad over opdrachten en onderzoekt hoe deze werkzaamheden kunnen worden gefinancierd.