Nieuws

Het is weer gelukt: kerstboom Grote Markt gevonden. "De tijd begon wel te dringen"

Het is weer gelukt: dé kerstboom is gevonden. Zoals elk jaar is Louis van der Tuin van de Groningen City Club op zoek gegaan naar een geschikte kerstboom voor op de Grote Markt. De zoektocht wilde dit jaar niet vlotten, maar Van der Tuin is er uiteindelijk toch in geslaagd een mooie boom te vinden. “Het is een hele strijd geweest, maar er komt weer een hartstikke mooie boom op de Grote Markt.”


Leestijd: 1 minuut

Elk jaar begint voor Van der Tuin al in juni de zoektocht naar een geschikte kerstboom. Na zijn eerste oproepen kreeg hij wel opties toegestuurd van mensen die van hun naaldboom af wilden, maar die voldeden niet aan zijn criteria. “Ze waren allemaal wat klein, en niet vol genoeg.”

“De tijd begon wel te dringen”

Normaal gesproken is er eind september wel een geschikte boom gevonden, maar dit jaar niet. “De tijd begon wel te dringen. Na het uitzoeken van de boom moeten we ook nog een kapvergunning aanvragen, en het duurt meestal wel zes weken voor dat rond is.”

Eind oktober kwam er dan toch een goede optie in beeld: een medewerker van de gemeente was in Mussel gaan wonen, en vond de grote boom in zijn nieuwe tuin wel wat groot en gevaarlijk. En dus schakelde hij Van der Tuin in. “Het was de mooiste boom tot nu toe”, vertelt Van der Tuin. “Niet zo mooi als vorig jaar, dat was echt een unicum, maar alsnog hartstikke mooi en geschikt voor op de Grote Markt.”

Een bijkomend voordeel was dat er voor deze boom geen kapvergunning nodig is, vertelt Van der Tuin. We kunnen er dus op rekenen dat er vanaf 6 december weer een boom op de Grote Markt staat. Van der Tuin: “We maken er weer een mooi feestje van.”