Nieuws

Hoe komt De Nieuwe Poort eruit te zien? Studenten denken mee tijdens Hackaton

Hoe komt De Nieuwe Poort, de aankomende ‘Oosterpoort’, eruit te zien? Hoe past het in de omgeving en welke rol kan het gebouw spelen in de buurt en in het stationsgebied? Studenten van verschillende scholen en opleidingen gingen tijdens een Hackaton met die vraagstukken aan de slag.


Leestijd: 1 minuut

In totaal bogen 125 studenten, docenten en professionals zich tijdens de hackathon over uiteenlopende vragen rondom De Nieuwe Poort. Het ging om studenten en docenten van Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden Hogeschool, Noorderpoort. Er kwamen vragen aan bod als: “Hoe zorgen we ervoor dat De Nieuwe Poort een plek wordt waar iedereen zich thuis voelt?” en “Welke oplossingen kan je verzinnen om De Nieuwe Poort duurzaam te maken in zowel bouw als gebruik?”

De hackathon leverde veel inzichten op over hoe je met professionals, studenten en docenten van verschillende opleidingen, niveaus en perspectieven kun werken aan uiteenlopende vraagstukken. Daarnaast leverde het een vat aan nieuwe ideeën op, waar de studenten en professionals de komende jaren verder aan gaan werken.

De hackathon is onderdeel van de programmalijn CrossWise van SPOT Groningen, waarin studenten en docenten van de noordelijke scholen samen met professionals van SPOT leren en innoveren.