Nieuws

Holland Norway Lines wil in toekomst weer vanuit Eemshaven varen

De Holland Norway Lines blijft kijken naar mogelijkheden om in de toekomst weer vanuit de Eemshaven te kunnen varen. Daarvoor voeren ze nauw overleg met de provincie Groningen, gemeente Het Hogeland en de havenautoriteit. Dat laat de rederij weten in aanvulling op de aankondiging te vertrekken uit de Eemshaven.


Leestijd: 1 minuut

Verdachte koffer vertraagt eerste afvaart Holland Norway Lines uit Cuxhaven
Verdachte koffer vertraagt eerste afvaart Holland Norway Lines uit Cuxhaven

De veerdienst kondigde vrijdag aan te vertrekken uit de Eemshaven, vanwege recente uitdagingen wat betreft een vaste ligplaats. De afvaart naar Kristiansand in Noorwegen werd meermaals geannuleerd, omdat er geen kade in de Eemshaven beschikbaar is voor de MS Romantika. 

De rederij zal vanaf half april vanuit Cuxhaven in Duitsland gaan varen voor een aantal maanden. Vanaf juni hoopt de veerdienst vanuit Emden te kunnen vertrekken, om in de toekomst weer terug te keren naar de Eemshaven.|

“Het is altijd onze ambitie geweest om vanuit Eemshaven te blijven varen”, zegt Morten Aggvin, CEO van Holland Norway Lines. “Ook met deze nieuwe termijnoplossingen blijven we in gesprek en kijken naar de mogelijkheden om ook in de toekomst vanaf de Eemshaven te varen. We zijn een Nederlands–Noorse organisatie en opereren vanuit het hoofdkantoor in Groningen.”

Om per 1 juni vanuit Emden te varen, werkt de Holland Norway Lines momenteel samen met plaatselijke autoriteiten om de regelingen voor ISPS, douane en verkeer, alsook operationele details af te ronden. Er is al een intentieverklaring getekend met AG Ems en de haven van Niedersachsen. “Emden is ideaal gelegen door de nabijheid van zowel de Nederlandse als de Duitse markt. We zijn ook zeer tevreden met het vinden van een oplossing waarmee we de provincie Groningen verder kunnen ontwikkelen als toeristische bestemming", zegt Aggvin.

Voordat Holland Norway Lines vanuit Cuxhaven gaat varen is er nog kans op annuleringen, maar HNL werkt aan alternatieven en zal passagiers en andere partijen de komende weken op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen in het schema. 

Foto: Holland Norway Lines