Nieuws

Honderden gevangenen in gevangenis Ter Apel in lockdown

De gevangenis in Ter Apel is in lockdown. Dat betekent dat honderden gevangenen de komende tijd in hun cel moeten blijven. Alle gedetineerden worden getest op het coronavirus.


Leestijd: 1 minuut

Honderden gevangenen in gevangenis Ter Apel in lockdown
Honderden gevangenen in gevangenis Ter Apel in lockdown

In de gevangenis gaat het coronavirus rond. Er zouden zeker veertien gedetineerden besmet zijn met het virus. Ook een aantal personeelsleden is positief getest. Het is nog niet helemaal bekend hoe het virus in de gevangenis is gekomen. 

De directie van de gevangenis besloot drastische maatregelen te nemen om verdere verspreiding te voorkomen. De gevangenen moeten nu 24 uur per dag op hun cel zitten. Het dagprogramma is stilgelegd. Wel kunnen de gevangenen boeken lezen of op hun cel tv kijken. De maatregel geldt voor in ieder geval vijf of zes dagen. 

De maatregelen zijn ook genomen omdat een deel van het personeel zich niet meer veilig voelde met het rondwarende coronavirus. 

In de gevangenis in Ter Apel verblijven vreemdelingen die een strafbaar feit hebben gepleegd. Zodra zij hun straf hebben uitgezeten, worden ze naar hun land van herkomst teruggebracht.