Nieuws

Hoog bezoek voor Groningen

Koningin Maxima – hier op een foto van de gemeente Groningen, samen met burgemeester Koen Schuiling – kwam vanmorgen naar het Groninger Museum.


Leestijd: 1 minuut

Hoog bezoek voor Groningen
Hoog bezoek voor Groningen

Ze was hier voor de officiële opening van de kinderbiënnale in het Groninger Museum. Dat is een tentoonstelling of kunstmanifestatie die elke twee jaar gehouden wordt. De koningin kwam hier per auto van het koninklijk huis. Binnen de gemeente Groningen werd haar wagen geëscorteerd door vijf motoragenten, dus haar aankomst ging niet onopgemerkt voorbij.

Het Groninger Museum organiseert als eerste museum in Nederland een Kinderbiënnale: een grote tweejaarlijkse interactieve kunsttentoonstelling door kinderen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken worden bij alles wat bij een tentoonstelling in een museum komt kijken.

Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn er elf kunstwerken te zien van nationale en regionale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder. Er is werk van internationale kunstenaars Andreas Schlegel & Hazel Lim-Schlegel, Donna Ong en Eko Nugroho. De Nederlandse kunstenaars zijn Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou & Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest.

Meer informatie over de Biennale op de website van het Groninger Museum.

(Foto boven: gemeente Groningen).