Nieuws

Hulpacties in Groningen voor Oekraïne komen op gang

Leerlingen van het Maartenscollege die een sponsortocht houden, inbrengacties bij bedrijven, een actieweek op een school: op tal van plaatsen in Stad en Ommeland zijn er vandaag hulpacties voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.


Leestijd: 1 minuut

De grootste actie vandaag, ook in die van Groningen, is die van Giro555.

In het kader daarvan zijn er uiteenlopende acties.

Zoals die van leerlingen van het Maartenscollege in Haren. Zij liepen vanmorgen naar de Grote Markt en hadden zich laren sponsoren. Daarmee haalden ze zevenduizend euro op. De leerlingen maakten ook duidelijk dat ze bang zijn voor een Derde Wereldoorlog.

Leerlingen van OBS De Feniks in Gravenburg zetten hun ‘Daily Mile’ vanmorgen om in een hardlooptocht voor Oekraïne. Volgens de school staat de teller inmiddels op 700 euro per klas.

Het Montessori Lyceum in Groningen begint vandaag een 'grootscheepse actieweek' voor Giro555. Deze bestaat onder meer uit een sponsorloop, een schoonmaakactie in stadswijk Helpman en kleuren ze de school blauw-geel.

In het centrum van Haren werden zaterdag hulpgoederen ingezameld die zondag zijn overgebracht naar Sappemeer. Vandaaruit gaan ze vandaag richting Oekraine. Er werden voldoende spullen ingezameld om zes busjes mee te vullen.

Vrachtauto naar Oekraine

Transportbedrijf AZexpress aan de Stavangerweg 33 in Groningen start een inzamelactie voor humanitaire hulp in Oekraïne.  Het bedrijf hoopt volgende week met een volgeladen vrachtwagen naar Oekraine te vertrekken. Daarin komen benodigde spullen als medicijnen, slaapzakken en dekens die Groningers kunnen doneren.

Moving Spirits International vraagt voornamelijk om voeding (in blik), medicijnen en verzorgingsmiddelen die het bedrijf naar Oekraine wil brengen,

Aan de Eelkemastraat 181, eveneens in Groningen, kunnen spullen worden ingeleverd op maandag 7 en dinsdag 8 maart.

Een uitvoerig overzicht van alle hulpacties voor Oekraïne is te vinden op de website van RTV Noord.