Nieuws

Huwelijken blijken corona prima te doorstaan

Corona lijkt veel relaties goed te hebben gedaan en de band tussen echtparen te hebben versterkt. De verwachting was dat huwelijken veel te leiden zouden hebben van de stress door corona, en dat er mogelijk een tsunami aan echtscheidingen zou zijn. Maar het tegendeel is het geval: 2020 was juist een goed jaar voor echtelijke liefdes.


Leestijd: 1 minuut

Een doodnormale dinsdag? Niet voor de vele stellen die op deze bijzondere datum trouwen
Een doodnormale dinsdag? Niet voor de vele stellen die op deze bijzondere datum trouwen

Dat schrijft vandaag de Nederlandse demograaf prof. dr. Jan Latten in een opiniebijdrage aan het Dagblad van het Noorden.

Volgens professor Latten was er in 2020 juist minder sprake van scheidingen. ‘3,2 miljoen getrouwde echtparen hebben de stresstest doorstaan.’ In de cijfers van 2020 is weinig te merken van een echtscheidingsgolf.Dat past volgens hem in een langjarige trend dat echtparen er steeds stabieler voor staan.

Waren er in 2015 nog bijna 66.000 getrouwde mannen en vrouwen die hun ‘liefde voor het leven’ voortijdig annuleerden, in 2020 waren dat er nog ‘maar’ 54.000.

“De overblijvende liefdes zijn daardoor duurzamere liefdes. Voor 3,2 miljoen echtparen was 14 februari 2021 een mooie Valentijnsdag”, schrijft de hoogleraar in zijn opinie-bijdrage.